Nak Bilik Cantik Tak ?


Assalamualaikum ;)

Korang sukakan , if ade saudara ke , sesape jela kan, pegi rumah korang then masuk ke kamar korang, tengok bilik korang yang sangat cute , bukan saja cute malahan , sangat tertarik dengan design kat bilik korang tuhh ,  Secara otomatiknya, ayat nie akan keluar dari mulut diaorang ,
" Wah cantiknya bilik , 

If ade ayat macam tuh ,, korang seharusnya mengatakan ,biasalah , bilik orang kaya kan , buat bagi diaorang jeles sikit , ( tolong jangan buat macam tuh ye ) hihi ~
Soalan seterusnya diaorang akan tanya macam nie , 
" Sape buat nie , cantik la ( sambil tangan meroteh-roteh kat dinding )

Senang je jawapannya ,  Panggil orang datang rumah buat la , tak kan nak suruh monyet kat hutan buat kot !
HAHA ~ (  Jangan tiru sifat di atas )
Korang cakap jela .. Senang je buat nie , nak tahu buat macam mana , bak limapulohhunggit dulu , minta lebih pun tak pe kot , kihkihkih .. Hingat senang ke nak buat , banyak modal aww , korang sembang jelaa dulu , diaorang mesti tertarik punya la , Kompom !

Nak tahu tak buat macam mane ?
Bak limahinggit dulu , Huhu ~ ( saya just kongsi ilmu yang saya ade je okay ) ;)


 First sekali , korang kena ade :
      Selotep yang warna putih  
      Kertas Warna 
      Pensil 





Korang lukis la dulu , corak ape yang korang nak ? Then letak kat dinding macam tu ~



Lepas dah lekatkan corak yang korang lukis tadi , korang warnakan guna cat okay ,


 Nak buat line bawah dia ~


Lihat hasilnya ! 


Cantik kan ;)

Selamat Mencuba semua !

3 comments:

A Girl Like You said...

Serious sangat creative n cantik! That's ur bedroom ke?

Anyway, hi i'm blogwalking ;)

gadis oren said...

so cute & sweet ! beshnyer kalu dpt bilik cmtuu :)

cinta03 said...

cantik la....
sweet sangat...